Fremtidens Grupper

Fremtidens Grupper

I august-september måned anlægger vi særligt fokus på Grupper. I september måned starter vi således en prædikenserie, der strækker sig over tre søndage, med fokus på de tre kendetegn, vi ønsker kirkens Grupper skal have. Vi kommer til at opbygge forkyndelsen hver af disse søndage omkring ét af kendetegnene, da disse er væsentligt elementer i livet for enhver Jesus-efterfølger. Dette gør vi i forlængelse af, at vi i slutningen af august måned afholder den første Gruppeleder Teamnight for nuværende og (potentielt) kommende Gruppeledere. Her vil den nye Gruppe-model blive delt og gennemgået sammen med dem, der i daglige og ugentlige fører den ud i livet: de fantastiske Gruppeledere!

Er du nysgerrig på eller interesseret i at blive Gruppeleder? Så tilmeld dig gerne Gruppeleder Teamnight her. Efterfølgende tager Gruppe-ansvarlige, Anette Vejdiksen, kontakte til dig med henblik på at forberede dig lidt på aftenens indhold og formål.

I dette blogindlæg kan du forberede dig på dette, og blive klogere på nogle af overvejelserne, tankerne samt visionen bag de forandringer, vi er i gang med at lave – og som vi tror kommer til at bidrage med glæde og at bære stor frugt i den fremtid, Gud har for os. Dele af indholdet er også at finde i den Gruppelederguide, vi har udviklet til hjælp og støtte for Gruppeledere.

HVORFOR GRUPPER?

Som kirke er vores mission, at lede mennesker til frelse og forvandling gennem troen på Jesus. Vi tror, at den, der finder Jesus - finder livet!

Grupper eksisterer, fordi vi ønsker at se mennesker connecte med hinanden i et mindre fællesskab og vokse i deres liv med Jesus og tjeneste for ham. Det tror vi er vigtige forudsætninger for et blomstrende liv med Gud.

Gud har skabt os til at leve sammen i relationer, og derigennem får vi lov at leve det fulde og frugtbare liv, Gud ønsker vi skal leve. Vi tror, at livsforvandling sker når mennesker finder hjem - et sted, hvor de hører til. Et sådant sted er dog ikke let at finde i vores verden, men Grupper findes for, at den enkelte kan opnå netop dét. Fremfor at lade det være op til tilfældigheder om mennesker finder relationer, ønsker vi intentionelt at skabe kultur og struktur for, at ethvert menneske kan blive forbundet med andre i en Gruppe.

Så er I da ikke længere fremmede og udlændinge. I er de helliges medborgere og hører til Guds husstand. I er bygget på apostlenes og profeternes grundvold med Kristus Jesus selv som hovedhjørnesten. I ham holdes hele bygningen sammen og vokser til et helligt tempel i Herren.
Efeserbrevet 2:19-21

KIRKENS RYGRAD

I APK Aalborg anser vi Grupper for at være vores rygrad. De forbinder det store fællesskab, der mødes ved den ugentlige gudstjeneste, og som vi anser som vores hjerteslag, ved at samles i mindre og nære grupper af mennesker.

For os er vækst - både personligt og numerisk - en naturlig del af at følge Jesus og at være kirke. Det betyder, at vi arbejder for hele tiden at nå flere mennesker med de gode nyheder om Ham. Og det betyder, at vi arbejder for, at mennesker hele tiden vokser i tro og tjeneste for Ham - frelse og forvandling.

For at lykkes med dette, tror vi, at kirken må blive mindre samtidig med, at den bliver større. Vækst er fantastisk og spændende, men kræver struktur for at kunne bevares og rummes. Ligesom et legeme har brug for en rygrad og/eller skellet til at stabilisere og fordele vægt mellem kropsdele, har kirken brug for en struktur, der gør det samme: fordeler vægten af tjeneste og liv ud i mindre dele. Derfor er Grupper kirkens rygrad. Her yder vi omsorg for hinanden og danner relationer i det nære. Her er der plads til, at du kan opleve vækst i din personlige tro på Jesus, og at du kan tjene andre mennesker, som du samtidig vandrer med.

Vi ønsker, at være en kirke, der består af Grupper - ikke en kirke, der hár grupper!

NÅDEN I NABOLAGET

Vi baserer vores filosofi om Grupper på den tidlige kirke, som beskrives i Apostlenes Gerninger. I den kan vi læse om den vilde vækst, som den første kirke i Jerusalem oplevede, hvor samlinger i hjemmene bidrog til at lægge fundamentet for kirkens liv:

“De holdt fast ved apostlenes lære og fællesskabet, ved brødets brydelse og ved bønnerne. Hver og én blev grebet af frygt, og der skete mange undere og tegn ved apostlene. Men alle de troende var sammen, og de var fælles om alt. De solgte deres ejendom og ejendele og delte det ud til alle efter enhvers behov. De kom i enighed i templet hver dag; hjemme brød de brødet og spiste sammen, og jublende og oprigtige af hjertet priste de Gud og havde hele folkets yndest. Og Herren føjede hver dag nogle til, som blev frelst.”
Apostlenes Gerninger 2:42-47

Den tidlige kirke mødtes i templet for at tilbede, men personlig tjeneste fandt sted i hjemmene. I APK Aalborg betyder det, at vi samles til fejring af Jesus og lovprisning af ham ved søndagsgudstjenesten, og derefter tager troen med os hjem, hvor vi i ugens løb mødes i Grupper.

“Både i templet og hjemme fortsatte de hver dag med at undervise og forkynde, at Jesus er den Salvede.”
Apostlenes gerninger 5:42

På den måde bringer vi Guds nåde med os ud i byens nabolag, som også var et kendetegn ved den tidlige kirke, hvor hele byen blev infiltreret af mennesker, der havde taget imod Guds nåde. Nogle missionsteologer vurderer, at Jerusalem-kirken har udgjort op mod halvdelen af byen, da den var på sit højeste. Det var altså en stor kirke, som helt naturligt påvirkede den by, den befandt sig i. Dette gjorde den gennem almindelige mennesker, som var disciple af Jesus og som holdt fast ved at mødes i det store og små - hjemme og i templet.

“Vi har udtrykkeligt forbudt jer at undervise i dette navn, og alligevel har I fyldt Jerusalem med jeres lære…”
Apostlenes Gerninger 5:28

Det er vores overbevisning, at Gud samler os for at sende os - derfor ser vi også vores Grupper som sendt til byens nabolag med nåden fra Kristus.

HVAD KENDETEGNER GRUPPER?

Det er vores ønske, at vores Grupper er kendetegnede ved at være…

1. ET STED AT CONNECTE

Livet leves bedst sammen med andre i relationer. Mennesket er ikke skabt til at leve alene, men er skabt til fællesskab med hinanden og med Gud. Det giver os et sted, hvor vi sammen kan fejre sejre og sørge over tab. I Grupper kan vi danne og udvikle relationer med andre mennesker og med Gud.

“Gud Herren sagde: Det er ikke godt, at mennesket er alene. Jeg vil skabe en hjælper, der svarer til ham.”
1. Mosebog 2:18

Det er derfor vores mål, at alle, som er en del af APK Aalborg-familien, er connected igennem en Gruppe.

2. ET STED AT VOKSE

Livet med Jesus er en livslang rejse mod større lighed med ham. Vækst er således en væsentlig del af discipelskabet. Målet er, at vi ligner ham mere og mere for hver dag der går. Grupper er et sted, hvor vi sammen kan vokse i troen på Gud, livet med ham og det potentiale, han har lagt i den enkelte.

“Ikke at jeg allerede har grebet det eller allerede er blevet fuldkommen; men jeg jager efter det, om jeg virkelig kunne gribe det, fordi jeg selv er grebet af Kristus Jesus. Brødre, jeg mener ikke om mig selv, at jeg allerede har grebet det. Men dette ene gør jeg: Jeg glemmer, hvad der ligger bagude, og strækker mig frem mod det, der ligger forude.”
Filipperbrevet 3:12-13

“Men voks i nåde og erkendelse af vor Herre og frelser, Jesus Kristus. Æren er hans både nu og til evighedens dag Amen.”
2 Peters brev 3:18

Det er vores hjerte, at se mennesker vokse, trives og udvikle sig i takt med, at troen på Jesus tager til i dem - også gennem deres Gruppe.

3. ET STED AT TJENE

Vi tror, at alle mennesker er blevet givet gaver fra Gud til fælles gavn, opbyggelse og omsorg. Det er vores forpligtelse som Jesus-efterfølgere, at tjene hinanden med disse gaver og at forvalte dem. Grupper er således et sted, hvor du kan opleve glæden ved at tjene andre og samtidig udvikle dine gudgivne gaver.

“Jern slibes til med jern, det ene menneske sliber det andet til.”
Ordsprogenes bog 27:17

Som kirke er det vores forpligtelse at skabe rum for at alle kan bidrage med værdi til andre, ved at tjene med de gaver og talenter, Gud har givet den enkelte. Det er Guds valgte metode til at bringe lægedom, frelse og forvandling til mennesker.

“Som gode forvaltere af Guds mangfoldige nåde skal enhver af jer tjene de andre med den nådegave, han har fået. Den, der taler, skal tale med ord fra Gud; den, der tjener, skal tjene med den kraft, Gud giver, for at Gud i alle ting må blive herliggjort ved Jesus Kristus”
1. Peters brev 4:10-11

Kirken er ikke et sted, vi forbruger, men et sted vi sammen forvalter - gennem tjeneste for andre mennesker. Det betyder, at det enkelte menneske er vigtig i en Gruppe fordi vi medvirker til hinandens vækst. Der er således ingen gratis pladser eller undværlige mennesker - alle er nødvendige for at vi sammen når målet!

Det er vores overbevisning, at disse tre byggesten for Grupper vil bidrage til et blomstrende liv i den enkelte, i Gruppen og i vores kirke som helhed.

Netop disse tre kendetegn – at connecte, vokse og tjene – er udgangspunktet i den prædikenserie, vi vil gennemgå i september måned. Vi starter søndag d. 3 september og afslutter søndag d. 17. Glæd dig til at være med!

Vil du gerne være en del af en Gruppe eller høre nærmere? Så kontakt os her!

 

Forrige
Forrige

Kirken og Israel

Næste
Næste

Vision for fremtiden